Warsztat Równowagi na Talerzu
Integralny Program Profilaktyki
Moduł Równowaga na Talerzu
Warsztat – Zdrowe Słodycze w gotowaniu intuicyjnym z Agnieszką Wiśniewską
„Gram profilaktyki jest więcej wart niż kilogram leczenia”.
Homo Sapiens jest jedynym gatunkiem, który zatracił instynkt samozachowawczy. Gatunkiem, który zatracił się w pędzie naszych czasów. Który zapomniał, że jesteśmy tym, co jemy. Ten warsztat jest przypomnieniem, jak ważna jest równowaga na talerzu. Równowaga pomagająca nam przywrócić harmonię w ciele i emocjach.
Na warsztacie dostaniecie proste sposoby na zmodyfikowanie diety, aby zaczęła wspierać zdrowie, bo temu właśnie powinno służyć nasze pożywienie.
Jak zdrowo i prosto komponować pięć posiłków dziennie, żeby dostarczały odpowiednie ilości witamin, mikro- i makroelementów i wartości odżywczych.
Dieta, którą proponujemy, to dieta zgodna z nową piramidą żywieniową- oparta na warzywach, węglowodanach złożonych i tłuszczach roślinnych. Dieta zasadowa, czyli wspierająca zdrowie i życie.
Pierwsze pytanie:
Dlaczego?
- Dowiesz się, co Ci szkodzi, a co Cię wspiera.
- Dowiesz się jak wielki wpływ jedzenie ma na Twoje życie, zdrowie i przyszłość.
- Omówimy właściwości produktów i składników odżywczych.
- Omówimy również popularne dziś diety i ich działanie.
- Przygotujemy zdrowe posiłki dla osób uprawiających sport, a także przygotujemy kilka opcji zdrowego lunchu i zdrowych bezcukrowych słodyczy i przekąsek.
- Omówimy jak komponować tak popularne dziś koktajle i soki.
- Roślinne pasztety, pasty, kotlety, wędliny. Kasze na 100 sposobów. Zdrowe sosy, pesto, dressingi.
- Doświadczysz również magii prostoty- wspólne gotowanie, pieczenie prozdrowotnych dań, połączone oczywiście z dobrą zabawą.
Program warsztatu dostosowywany jest do potrzeb grupy.
Przekonasz się, że zdrowo znaczy szybko i pysznie.
Daj sobie szansę, po prostu przyjdź- wszystko będzie czekało na miejscu.
Prowadząca:
Agnieszka Wiśniewska – Dietetyczka specjalizująca się w diecie przeciwnowotworowej i antycandidowej. Studiowała Żywienie Człowieka na SGGW w Warszawie. Pasjonatka i praktyk kuchni bezglutenowej, wegańskiej i bezcukrowej. Prowadzi autorskie warsztaty Gotowania Intuicyjnego. I konsultacje dietetyczne. Instruktorka jogi i naturoterapeutka. Współtwórczyni fundacji Szczęśliwi Bez Cukru. Matka czwórki cudownych dzieci.
Termin: 21 maja, godz. 15.00 – 19.00
Miejsce: Studio Power Life, ul. Bukowińska 24a lok. 113, Warszawa
Zgłoszenia: http://goo.gl/forms/QAgRd00wwh
Inwestycja: 130 zł (zawiera koszt produktów spożywczych), na rachunek „Ogrodu Nadziei” w Banku Millennium nr 47 1160 2202 0000 0001 3116 4813